28.02.2022

Proje Kargo Taşımacılığı İçerisinde Hangi Hizmetleri Barındırır?

Lojistik hizmet sunan tüm firmalar, üstlendikleri tüm taşıma, depolama ya da dağıtım faaliyetlerini genel bir proje işi olarak görürler. Her projenin ayrı ayrı planlaması, bütçesi, evreleri ve zaman kısıtlamaları bulunur. Bu nedenle lojistik sektörü kendi içerisinde pek çok farklı uzmanlık alanlarına dağılmaktadır.

Proje kargo taşımacılığı, standart ölçülerde bulunmayan ağır yüklerin bir yerden başka bir yere yine standart uygulamaların dışında uygulamalar yardımıyla taşınmasıdır. Bu tip eşyalar da genellikle özel fabrika, maden, enerji, inşaat, altyapı hizmetleri vb. alanlar için gerekli malzemeler ya da donanımlardır. Proje kargo taşımacılığında en önemli kavram zamandır. Büyük projelerin gerçekleşmesi adına yükler, olabilecek en yakın zamanda ve en hasarsız, güvenli bir biçimde istenilen noktaya ulaştırılmalıdır. Belirtilen adreslere eksik, hasarlı ya da geç teslim edilen yükler, büyük maddi kayıplara sebep olabilir. Bu nedenle proje kargo taşımacılığı, uzman kadroya sahip, kalite belgeleri eksiksiz, deneyimli firmalar tarafından gerçekleştirilmelidir.

Proje Kargo Taşımacılığında Verilen Hizmetler

Taşıma öncesi planlama ve düzenleme, yol izni alma, nakliye süreci için teknik ekipmanların tedarik edilmesi, yerel bilgilendirme, dış ticaret desteği, ağır yüklerin taşınması, ağır kargoların depolanması ve indirilmesi süreçleri, tüm süreçlerin anahtar teslim biçimde sürdürülmesi, müşterilerin siparişlerini izleyebilmesi, kargoların paketlenmesi ve sabitlenmesi, en uygun biçimde depolama, vinç hizmetleri, sigorta ve belge çıkışları proje kargo taşımacılığında verilen hizmetler arasındadır.

Proje kargo taşımacılığı yapan firmaların hepsi deneyimli ve dinamik bir kadroya sahip olmalıdır. Kullanılacak ekipmanların ve araçların taşımaya uygunluğu, teslim edilecek ülkelerin prosedürlerinin bilinmesi, yol analizleri ve zaman yönetiminin yapılabilmesi profesyonel kadro ile sağlanır. Proje kargo taşımacılığında mühendislik bilgisi ve farklı coğrafyalar hakkında bilgi sahibi olmak da firmalar için önem taşır. Proje kargo taşımacılığında bazı projeler, birden fazla taşıma tekniğiyle taşınabilir. Bu gibi durumlarda firmalar tüm seçenekleri müşterileriyle doğrudan detaylı bir biçimde açıklamalıdırlar.

Siz de Batı Innovative Logistics ile proje kargo taşımacılığı işlemlerinizi profesyonel bir biçimde, uzman kadroyla ve güvenle gerçekleştirebilirsiniz. Detaylı bilgiler için Batı Innovative Logistics web sitesini ziyaret edebilirsiniz.