25.01.2022

Yat Taşımacılığı Nedir, Nasıl Yapılır?

Yat taşımacılığı hizmetleri, yat sahibi olanların en büyük sorunlarından biri olan bir yerden bir yere nakliye konusunda her çeşit tekne için özel çözüm önerileri üretilmesini kapsar. Yat taşıma işlemleri özel olarak tasarlanan karayolu araçlarıyla ve daha büyük boyutlardaki teknelerin uygunluk sağlamasıyla birlikte deniz yolu nakliyesi ile de yapılabilir. Tekne taşımacılığı özel birtakım gereksinimler ister. Bu nedenle özel olarak hazırlanmış römorklar ile taşımacılık gerçekleştirilir. Nakliye işlemleri sırasında hem teknenin hem de diğer tekne araçlarının ve aksesuarlarının korunmasından emin olunup, yolculuk süresinde taşınmaya engel olabilecek her türlü durumun ortadan kaldırılması sağlanmalıdır. 

Yat taşımacılığı süresince tekneyi güvenli bir şekilde sahibine ulaştırmak için dikkat edilmesi gereken birçok öğe bulunur. Gerekli hazırlıklar temsilciler ve tekne sahipleri tarafından yapılır. Yat sahiplerinin seçtiği marina, temsilciler için nasıl ulaştırılmasıyla alakalı birçok soruya cevap verebilir. Yat taşımacılığı ayrıntılı bir süreçtir. Bu süreç teknik beceriyi ve deneyimi de beraberinde getirir.

Yat taşımacılığında size profesyonel destek sağlayacak ekip, yaşanabilecek tüm aksaklıkları önceden hesaplayabilir, planlama oluşturabilir. Oluşturulan doğru planlama sayesinde nakliye işlemleri sorunsuz şekilde halledilebilir. Şüphesiz ki yat taşımacılığı sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli konu güvenliktir. Yat taşımacılığı hizmeti sırasında ekipler, teknenin istenilen adrese ulaştırılmasını eskort araçlar ile sağlamalıdır. Hizmet aldığınız profesyonel ekip yolculuğu ve sonrasındaki taşıma sürecini aktif olarak yönetmeli ve tekne sahibini sürekli olarak bilgilendirmelidir.

Yat Taşımacılığı Nasıl Yapılır?

Taşınacak olan teknenin bulunduğu adrese özel araçlar ile gelinir.

Geliştirilmiş özel sistemler ile tekne karar verilen araca dikkatlice yüklenir.

Araç üzerinde teknenin sağlamlığı kontrol edilir.

Karar verilen güzergâh boyunca özel araçlar güvenliği sağlar.

Yolculuk boyunca alıcıyla iletişim profesyonelce yürütülür, bilgi aksaklığı oluşturulmaz.

Alıcının istediği adrese tekne teslim edilir.

Limana indirme işlemleri özenle gerçekleştirilir.

Tüm bu süreç, teknik analizler ve planlamalar çerçevesinde deneyimli ekipler tarafından herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak adına profesyonelce yürütülür.

Güvenli ve zaman kaybetmeden yat taşımacılığı hizmeti gerçekleştirmek isteyen ve yat taşımacılığı süreciyle alakalı ayrıntılı fikir sahibi olmak isteyenler Batı Innovative Logistics internet sitesini ziyaret edip, detayları öğrenebilirler.