6.06.2022

Türkiye'nin Denizyolu Taşımacılığındaki Avantajları Nelerdir?

Yük ve kargo taşımacılığında denizyolu büyük bir öneme sahiptir. Karayolunda bulunan fiziksel sınırların bulunmaması sebebiyle daha kolay olan gümrük işlemlerine ek olarak daha düşük maliyetlerle daha fazla yükün taşınması söz konusu olur. Küresel ticaretin büyük bir kısmının taşınması havayolu taşımacılığıyla taşınmasının yanı sıra diğer taşıma yöntemlerine göre çok daha az yakıt kullanarak çok daha büyük yüklerin taşınması mümkündür.

Uluslararası ticaretin büyük bir kısmının gerçekleştirildiği denizyolu taşımacılığı üç tarafı denizlerle çevrili ve kendi iç denizi bulunan Türkiye için de çok önemli bir yere sahiptir. Denizlere erişim imkânının yanı sıra birçok tarihi ticaret yolunun geçtiği bir jeopolitik konuma sahip olan Türkiye’nin denizyolu taşımacılığında da birçok avantajı bulunur.

Denizyolu Taşımacılığının Avantajları

Dünya ticaretinin çok büyük bir kısmının denizyolu taşımacılığıyla sağlanmasının birçok sebebi bulunur. Büyük çaplı ürünlerin kolayca taşınmasının yanı sıra taşıma işlemi esnasında diğer yöntemlere göre çok daha az yakıt tüketen denizyolu taşımacılığı, diğer yöntemlere nazaran çok daha çevreci olmasının yanı sıra çok daha ekonomiktir. Yükler her ne kadar yüksek hacme veya ağırlığa sahip olsa da denizyolu taşımacılığı sayesinde güvenle taşınabilir. Karada bulunan sınırlara takılmadan açık denizde hareket edebilme imkânı taşıma sürecinin çok daha kolay olmasına imkân verir. 

Türkiye’nin Denizyolu Taşımacılığındaki Avantajları

En uygun fiyatlara en fazla yükün taşınmasına olanak veren denizyolu taşımacılığı, Türkiye coğrafyasında asırlardır insanların kullandığı bir taşımacılık yöntemi. Ticari bağlantıları bulunan birçok ülkenin bağlantı noktasında bulunan Türkiye uluslararası ticaret anlamında kritik bir yere sahiptir. Türkiye, her türlü yükün taşınmasına uygun onlarca limanıyla dünya ticaretinin de önemli bir kısmının sağlandığı güzergâhta bulunuyor. Kıyı şeridinde bulunan neredeyse her limanında ithalat ve ihracat işlemlerinin gerçekleştirilebildiği Türkiye, bütün taşımacılık türlerinde kolayca hizmet verebilecek kapasiteye sahiptir. Dünyanın her yerinden kaynakların kolayca taşınmasına olanak veren konumu ve limanları sayesinde denizyolu taşımacılığı konusunda diğer birçok ülkeye kıyasla avantajları bulunur.

Denizyolu Taşımacılığında Batı

Batı, her müşterinin ve yükün ihtiyaçlarına özel çözümler üretir ve en kaliteli lojistik hizmetleri sağlar. Dünyanın her limanına ulaşma imkânının yanı sıra liman ve gümrük işlemlerinde iş birliği yapılan acenteler sayesinde kolaylıkla çözüme ulaşılır ve MYBATI hizmeti sayesinde yükün eş zamanlı olarak takibi, belgelere erişim ve raporlama imkânı sağlanır.