4.08.2022

Proje Yük Lojistiği Nasıl Yapılır?

Özel ihtiyaçları olan özel yük ve kargoların taşınmasında proje kargo taşımacılığı hizmeti kullanılır. Ebatları veya farklılıkları sebebiyle geleneksel taşımacılık yöntemlerinin uygun olmadığı yüklerin taşınmasında, kargonun ve güzergahın ihtiyaçlarına uygun şekilde çözümler üretilir. Pek çok farklı alanda proje kargo taşımacılığına ihtiyaç duyulabilir. Taşınacak yüke, güzergâha ve bütçeye en uygun projenin hazırlanması ve gerçekleştirilmesi gerekir.

Proje Kargo Taşımacılığının Süreçleri

Özel durumların ortaya çıkardığı gerekliliklerin belirlenmesi ve ihtiyaçların en uygun şekilde giderilmesi için doğru planlama ve uygulama süreçleri gereklidir. Yükün en verimli şekilde hedef noktaya ulaştırılması için kargonun ihtiyaçlarına uygun bir güzergâh ve taşıma planı belirlenmelidir. Sorunsuz ve uygun fiyatlı bir taşıma projesi gerçekleştirmek için bazı konulara dikkat edilmelidir, bunlar arasında;

·       Projeye özel planlama,

·       Maliyet araştırma ve analizi,

·       Operasyon sürecinin uygunluğu,

·       Yasal gereklilikler,

·       Operasyon süreci,

·       Denetim ve bilgilendirme süreçleri,

bulunur.

Proje Kargo Taşımacılığı Ne Zaman Gereklidir?

Herhangi bir sektördeki ağır, uzun, geniş, yüksek veya yüksek hacimli yüklerin taşınmasında proje taşımacılığı kullanılır. Genellikle cihaz, donanım veya malzemelerin ebatları veya ağırlıkları sebebiyle geleneksel yöntemlerle taşınmasının mümkün olmadığı durumlarda proje kargo taşımacılığına başvurulur. Proje kargo taşımacılığında yükün ve müşterinin ihtiyaçlarının karşılanması adına özel çözümler üretilir. Taşıma sürecinde yükün herhangi bir zarar görmeden, güvenli ve hızlı şekilde hedef noktaya ulaştırılması gerekir.

Proje Kargo Taşımacılığında Batı

Bilgili ve deneyimli ekibiyle Batı, özel ihtiyaçları bulunan yükleri en güvenli ve uygun şekilde taşır. Dünyaca ünlü gemi hatlarından olan Rolldock’la iş birliği yapan Batı, suya batırılabilen fonksiyonel gemiler ile uyarlanabilir ve yenilikçi çözümler sunar. Denizyolu, demiryolu, havayolu ve karayolu taşımacılığı yöntemlerinin ayrı ayrı veya birlikte kullanılarak yüklerin hedefe en uygun şekilde taşınması sağlanır. Batı’nın özel lojistik planlaması ve çözümleri sayesinde ağır yüklerin güvenli şekilde dünya çapında taşınması sağlanır.