1.09.2021

Proje Gemisi Nedir?

Standart ölçü ya da ağırlığa sahip olmayan yüklerin farklı yere nakli ile ilgili olarak proje taşımacılık hizmeti sunulur. Proje taşımacılık hizmetinden faydalanarak gerçekleştirilecek olan nakliyelerde deniz yolu ile yapılabilecek olan hizmetlerde ise proje gemisi kullanımına yer açılmaktadır. Proje gemisi planlanan nakliye hizmetinin sunulması için tercih edilen nakliye aracı olarak aktarılabilir.

Proje gemisi ile taşımacılık hizmeti için öncelikle yük ile ilgili tüm detaylar belirlenir. Müşteri tarafından talep edilen hizmet detayları da projelendirme aşamasında yer alır. Bu işlemlerde nakli gerçekleştirilecek olan yükün özellikleri belirlenir. Taşınma sırasında yükün herhangi bir şekilde zarar görmemesi ve olası kazaların da önlenmesi için risk haritası çıkarılır. Proje taşımacılık hizmetlerinde risk yönetimi son derece önemli olmak ile beraber sigorta da kilit nokta olarak yer alır. Alınan tüm önlemlere karşın yüke gelecek olan tüm zarar için sigortadan destek alınmalıdır. Olası kaza durumunda sigortanın bulunmaması ise firmanın büyük sıkıntı yaşamasına ve zarara neden olur.

 

Proje Kargo Taşımacılık ve Gemi Kiralama Hizmeti

Proje kargo taşımacılığı ve gemi kiralama hizmetinden yararlanılarak normal standartlara sahip olmayan yüklerin ya da eşyaların farklı yerlere nakli mümkün olmaktadır. Eşyaların sevk edilmesi işlemlerinde taşınacak olan yüke göre özel projelendirme işlemleri yapılır. Gemi ile yapılacak olan nakliyeler kara, hava ve demir yolu ile gerçekleştirilecek olan nakliyelere nazaran daha uygun fiyatlı olmaktadır. Sadece daha uygun fiyat değil aynı zamanda özellikle hassas özelliğe sahip olan ve zarar görmeden naklinin gerçekleştirilmesi gereken yük ya da eşyaların gemi ile nakliyesinin yapılması da avantaj sağlamaktadır.

Proje gemisi hizmetinin gerçekleştirilmesi öncesinde detaylı incelemeler yapılır. Müşteri tarafından talep edilen montaj, de montaj taşıma ve daha birçok nakliye ile ilgili istenen hizmetlerde proje kapsamına alınır.

Yapılacak olan nakliye çalışması için ihtiyaç duyulan tüm izinler ve çıkarılması gerekli olan belgeler firma tarafından temin edilir. Bu sebep ile projelendirme sırasında da gerekli belge ve izinlerin çıkarılması ile ilgili detaylarında eklenerek hizmet içeriğine konulması son derece önemlidir.