6.06.2022

Gemi Kiralamak Ne Zaman Gereklidir?

Gemi Kiralamak Ne Zaman Gereklidir?

Büyük miktarda yükün, en uzak mesafelere en ucuz şekilde taşınmasını sağlayan denizyolu taşımacılığında özel durumlarda gemi kiralama gibi bir seçeneğe de başvurulabilir. Dünya ticaretinin en önemli taşıma yöntemlerinden olan denizyolu taşımacılığı, ithalat ve ihracat işlemleri için dünyanın tüm denizlerinde kullanılır.

Denizyolu taşımacılığı hizmetin sürekliliği ve yükün türüne göre iki farklı türde gerçekleştirilir. Bu taşıma türleri; düzenli hatlar üzerinde belirli kalkış ve varış saatlerine sahip lineer taşımacılık ve büyük tonlardaki yüklerin taşındığı, yüklerin durumundan ziyade geminin doluluğuna bağlı olarak gerçekleştirilen tramp taşımacılık olarak isimlendirilir.


Denizyolu Taşımacılığında Gemi Kiralama İhtiyacı

Dünya ticaretinde birçok sektör adına en önemli taşımacılık yöntemi olarak kullanılan denizyolu taşımacılığında çok çeşitli yüklerin taşınması gerçekleştirilir. Büyük miktarlarda yükün taşınmasında gemi kiralama, güzergâhın tercihinde esneklik sağlamasının yanı sıra ekonomik olarak da faydalı olabilir. Gemi kiralamanın diğer denizyolu taşımacılığı yönteminden farkı ise geminin belirli bir süreliğine kiracıya tahsis edilmesidir. Gemi işletmecilerinin denizyolu taşımacılığında elde ettikleri genel gelire ‘’navlun’’ adı verilse de kiralama işlemi sonucunda kazanılan gelire ‘’kira’’ adı verilir.

Taşınacak yükün miktarı, durumu ve güzergâhın durumuna göre ihtiyaç duyulabilen gemi kiralama hizmeti yüzyıllardır işletmelerin tercih ettiği bir yöntemdir. Ağırlığı, boyutları veya başka sebeplerle özel ihtiyaçları bulunan yüklerin taşınmasında kullanılabilen gemi kiralama hizmeti, kimi durumlarda yüklere uygun olarak tasarlanmış gemilerin kullanılabilmesi için gereklidir.


Batı Proje Kargo Taşımacılığı ve Gemi Kiralama Hizmeti

Özel ihtiyaçlara sahip yüklerin taşınması çok zorlayıcı olabilir. Yüksek ağırlıklara ve ebatlara sahip yüklerin taşınmasında gemi kiralama hizmeti taşınacak kargonun en hızlı ve en verimli şekilde ulaştırılmasına olanak verir. Dünyaca ünlü gemi hatlarından Rolldock’un ticari acentesi olarak görev alan Batı, iş birliği yaptığı firmalar sayesinde en iyi lojistik hizmetini en uygun fiyatlara sağlar. Rolldock’un uyarlanabilir filosu ve Batı’nın ihtiyaca uygun çözümleriyle pek çok duruma uyum sağlanabilir ve zorlayıcı yüklerin taşınmasında da en verimli hizmet sağlanır.