26.05.2021

Denizyolu Taşımacılığı Avantajları

Denizyolu Taşımacılığı Avantajları

 

Hizmet endüstrisi içerisinde yük taşımacılığı yapmanın çeşitli değişik yolları mevcuttur. Lojistik sektörü aracılığıyla karşı tarafa iletmeyi arzuladığınız yük için kullanacağınız yolu; yükün çeşidi, hacmi, bu gönderi için ayırdığınız para miktarı, gönderinin ulaşacağı alan ve bulunduğunuz nokta arasındaki uzaklık, bu gönderinin ulaşılması istenen zaman dilimi gibi kriterler göz önüne alınarak seçilmelidir. Bu yollar, lojistik alanının hizmet vermekte olduğu havayolu, karayolu ve denizyolu taşımacılığı seçenekleridir.

 

Son zamanlarda özellikle deniz aşırı ülkelere hacmi fark etmeksizin yük göndermeyi mümkün kılan denizyolu taşımacılığı fazlasıyla tercih edilmektedir. Denizyolu lojistiği aracılığıyla yarımkürelerin iki tarafında güvenli bir şekilde mal teslim edilmesi ve geri alınması kolaylaşır. Bir malın istenilen zaman aralığında istenen yere ulaşması da oldukça büyük değer taşımaktadır. Bu sebepten dolayı bir lojistik firması ile görüşürken, bir noktaya göndermek istediğiniz malı ne zaman ulaştıracaklarını öğrenmeniz gerekmektedir. Söz konusu uluslararası lojistik firmaları hakkında servis alanını da öğrenmeniz tavsiye edilir. Yalnızca yurtiçi servis verecek lojistik firmalarının yanı sıra yurtdışı servis veren birçok denizyolu taşımacılık firması bulunmaktadır.

 

Deniz Yolu Taşımacılığı Avantajları

 

Bir yük taşınması söz konusu olduğunda neden denizyolu taşımacılığı tercih edilmelidir? Denizyolu taşımacılığının avantajları nelerdir? Denizyolu taşımacılığının en büyük avantajı, diğer yollara kıyasla oldukça ucuz bir maliyete ağırlığı büyük eşyaların taşınabilmesini sağlamasıdır. Denizyolu taşımacılığını hava durumu ve coğrafi konum gibi faktörler etkilediği için diğer yollara göre daha yavaş hareket eder, bunun sonucunda denizyolu taşımacılığı daha hesaplı bir harcamadır. Bu yüzden birçok marka ve şirket, ürünlerini denizyolu taşımacılığı aracılığıyla yollamayı tercih eder. Bunun yanı sıra denizyolu lojistiği yapılırken kullanılan yük gemileri, oldukça büyük ağırlıkları bir yolculuk ile taşıyabildikleri için fazla enerji harcamazlar. Bu tür avantajlarından dolayı uluslararası lojistik firmaları tarafından sıklıkla kullanılmaktadır.