10.07.2015

ŞANLIURFA’da İFTAR YEMEĞİMİZ


1 Temmuz 2015 günü aynı zamanda Denizcilik Kabotaj Bayramını da kutlayan BATI GROUP her yıl olduğu gibi bu yıl da Şanlıurfa’da İftar yemeği düzenledi.

 

Şanlıurfa Eyyübiye’deki CEVAHİR HAN KONUK EVİ’nde düzenlenen iftar yemeğine Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Caner AYDIN, Yönetim Kurulu Üyesi Cem ERİMEL, Genel Müdür Dr. Harun TOPALOĞLU ve Şanlıurfa Şubesi Müdürü Mehmet ENSER ile oyuncak, elektronik ve hırdavat sektörlerinden değerli müşterileri katıldı.

İftar yemeğinin ardından konuşma yapan BATI Nakliyat ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Dr. Harun TOPALOĞLU, iftar yemeğine katılan davetlilere teşekkür ederek, “Batı Nakliyat için artık geleneksel olan Şanlıurfa İftar Yemeğinde birarada buluşarak, bizlere işlerimizde destek olan ve burada da soframızı paylaşan Canali Oyuncak, Metaş Oyuncak, Sebat Oyuncak, Ethem Oyuncak, Everton Elektronik, Em-Kar Elektronik ve Kırgıl Hırdavat firmalarına teşekkür ediyorum, Hayırlı iftarlar ve Ramazanlar dilerim.” dedi.

 

 

Tarihi İpekyolu güzergâhının ana merkezi olan Şanlıurfa’nın en önemli geçim kaynaklarından birisi hiç şüphe yoktur ki ticarettir. Bu nedenle de gerek Selçukluların sonrasında da gerek Osmanlıların bu bölgede ticaret merkezleri oluşturmuşlardır. Han-el Barür ve Çarmelik Kervansarayı Selçuklu eserleri olarak literatürlerde yer alırken Gümrük, Mençek, Millet, Samsat gibi hanlarda Osmanlı döneminden sayılabilecek eserlerdendir.