6.06.2022

Proje Kargo Taşımacılığında Nelere Dikkat Edilir?

Özel olarak ilgilenilmesi gereken yüklerin profesyoneller tarafından taşınmasına proje kargo taşımacılığı adı verilir. Boyutları, ağırlıkları veya farklı sebeplerle diğer yüklerden ayrıştırılarak belirli bir zaman aralığında ve belirli koşullarda taşınması gereken bu yüklerin taşınmasında diğer yüklerden farklı olarak kullanılan yöntemler bulunur. Özellikli nakliye, vinç, montaj veya elleçleme gibi hizmetlere ihtiyaç duyan özel yüklerin denizyolu, karayolu ve havayolu taşımacılığı kullanılarak taşınmasına proje kargo taşımacılığı adı verilir.

Belirli bir tarihe kadar veya belirli bir süre içerisinde taşınması gereken, yüksek hacimli, yüksek kıymetli veya uzunluk, genişlik, yükseklik veya ağırlığı sebebiyle normal yüklerle beraber taşınamayacak yüklerin bir operasyon kapsamında ihtiyaçlara uygun çözümlerle taşınmasına olanak veren proje kargo taşımacılığı, profesyonellerin özenli çalışmaları sayesinde yüklerin taşınmasını sağlar.


Proje Kargo Taşımacılığında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kullanılacak taşımacılık yöntemi ve güzergâhın en doğru şekilde seçilmesini gerektiren proje kargo taşımacılığı, yükün taşınmasının sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için birtakım hususların dikkat edilmesini gerektirir. Son derece çeşitli ihtiyaçları bulunan farklı yüklerin taşınmasında dikkat edilmesi gerekenler;

·        Planlama süreci,

·        Maliyet analizi ve iyileştirme çalışmaları,

·        Operasyonun uygunluk şartları,

·        Yasal uygunluk şartları,

·        Operasyon süreci,

·        Denetleme süreci,

·        Gözetim süreci,

·        Bilgilendirme süreci olarak sıralanabilir.

 

Projeye uygun şekilde planlanmış ve yasal süreçler değerlendirilmiş şekilde başlanan ve güzergâha, yükün ve sahibinin ihtiyaçlarına göre yürütülen operasyon, yüklerin sağlıklı, güvenli ve emniyetli şekilde taşınmasını sağlar.



Proje Kargo Taşımacılığında Batı

Bilgi ve deneyim gerektiren, zorlayıcı bir süreç olan proje kargo taşımacılığı, kuruluşundan beri kargo taşımacılık hizmeti veren Batı’nın güvenli ve verimli şekilde yürüttüğü operasyonlardandır. Dünyaca ünlü gemi hatlarından ROLLDOCK’un ticari acentesi olarak görev alan Batı, en uygun firmalarla iş birliği yaparak dünya çapında sağlıklı, güvenli ve ekonomik şekilde lojistik hizmetlerini gerçekleştirir. Kişiye ve yüke özel ihtiyaçların modern ve inovatif yöntemlerle çözümlenmesini sağlamasının yanı sıra Batı, son derece yenilikçi ve uyarlanabilen filosu sayesinde ağır ve yüksek kıymetli yüklerin güvenle taşınmasına olanak verir.